Çocuklarınızı Yüzmeye Teşvik Etmenin 7 Yolu

İçindekiler

Yüzmek, insan sağlığı için en faydalı spor dallarından biridir. Özellikle çocukluk çağında bu sporla uğraşmaya başlayanlar, sağlıklı bir fiziksel gelişime sahip olur. Son yıllarda bebeklik döneminde yüzme eğitimi verilmesi de yaygınlaşan bir uygulamadır. Birçok anne, baba çocuklarını nasıl yüzmeye teşvik edeceğini merak eder. Bazı minikler; su korkusu, kaygı gibi durumlar nedeniyle yüzmekten çekinir. Bu durum nedeniyle tatillerinizde zor anlar yaşayabilir ve çocuğunuzun korkularını gidermek zorunda kalabilirsiniz.

Minikler suda durmaya aslında henüz dünyaya gelmeden alışır. Anne karnında su içerisinde duran bebekler, iyi bir yüzücü olarak dünyaya gelir. 1-2 yaşlarında yüzme eğitimi verilen bebeklerde bu ayrıntıyı kolayca fark edebilirsiniz. Çocuklar için yüzme okulu ve kurs gibi seçenekler vardır. Aynı zamanda aile tarafından da belli bir süre eğitim verilebilir. Ancak profesyonel bir eğitim her zaman için daha fazla avantajlıdır. Çocukların gelişim durumuna göre en uygun eğitimi verecek bir merkezi tercih ederek eğitim sürecinden maksimum verim alabilirsiniz.

Farklı spor dallarına ilgisi olan çocuklar da mutlaka yüzme ile tanışmalıdır. Böylece yaz aylarında daha keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Tatile gitmeden önce çocuk yüzme ekipmanları satın alabilirsiniz. Çocuk yüzme kıyafeti de onların daha ilgili bir şekilde bu spora yönelmesini sağlar. GymKids çocuk yüzme kursu İstanbul’da tercih edebileceğiniz profesyonel bir eğitim merkezidir. Hem çocukların yüzmeye teşvik edilmesi hem de mevcut becerilerin artırılması için GymKids’e çocuklarınızı emanet edebilirsiniz.

Yüzmenin Çocuklara Faydaları Nelerdir?

Yüzmenin çocuğa faydaları oldukça fazladır. Miniklerin kas ve iskelet sisteminin doğru bir şekilde gelişmesi için bu spor dalı oldukça faydalıdır. Aynı zamanda aşırı kilo alımının önlenmesi de sağlanabilir. İştahsız çocuklarda yüzme sporunun iştah açıcı bir etki yapacağını da söylemek mümkündür.

Boğulma tehlikesinin önlenmesi için miniklerin bilinçli bir şekilde yüzmeyi öğrenmesi önemlidir. Bu nedenle yüzme eğitiminde son derece profesyonel bir merkezle çalışmaya dikkat etmelisiniz. Minikler, ders alarak bedenlerini suyun üzerinde nasıl tutmaları gerektiğini öğrenir. Aynı zamanda dalma, su içinde nefes tutma gibi beceriler de kazandırılır.

Yüzmenin çocuklara faydaları arasında özgüven sağlaması da vardır. Minikler kendi başına yüzmeye başladığında kendilerine daha çok güvenirler. Çocuk yüzme dersi neticesinde suyla nasıl mücadele edeceğini öğrenir. Akıntıya karşı yüzmesini, dalga esnasında doğru hareket etmesini bilen bir çocuk; gerekli tecrübeyi küçük yaşlarda kazanır. Ufak yaşlarda bu spora başlayanların profesyonel bir sporcu olma şansı daha yüksektir.

Giderek yayılan obezite hastalığından korunmak için miniklerin böyle bir spora teşvik edilmesi gerekir. Hareketsiz yaşam, tablet ve telefon bağımlılığı da böylece önlenir. Hareketsiz yaşam obezitenin yanı sıra farklı hastalıklara da yol açar. Eklem rahatsızlıkları, kalp hastalıkları bu şekilde ortaya çıkabilir. Yüzme alışkanlığı kazanan bir çocuk, hastalıklardan daha kolay korunur. Miniklerin erken yaşta bedenlerini doğru kullanmayı öğrenmeleri, her zaman esnek kalmalarına da katkıda bulunur. Esnek bir beden, hızlı hareket eder ve zorlu hareketleri bile kolay bir şekilde yapabilir.

Çocuklarınızı Yüzmeye Teşvik Etmenin 7 Yolu

Çocuklara Yüzmeyi Nasıl Öğretebilirsiniz?

“Çocuğa yüzme nasıl öğretilir?” sorusunun cevabı pek çok kişi tarafından merak edilir. En sağlıklı eğitim yöntemi her zaman profesyonel eğitimdir. Ancak ailenin de gerekli durumlarda çocuklara destek olması gerekir. Çocuk yüzme giyim, öğrenme sürecinin gerekliliklerinden biridir. Bone, gözlük, mayo gibi ürünler eğitim sırasında kullanılır.

Çocuk yüzme yardımcısı olarak kullanılan pek çok ürün vardır. Ancak bunların ne kadar süreyle kullanılacağına profesyonel bir eğitmen karar vermelidir. Çocuk yüzme kolluğu, kısa bir süre kullanılmalıdır. Aksi takdirde minikler, kolluk olmadan yüzmeyi reddedebilir. Çocuk yüzme simidi gibi ürünler ise eğitim sırasında kullanılmaz. Ancak denizde ve havuzda hiç yüzme bilmeyen çocuklar tarafından bu tür ürünler mutlaka kullanılmalıdır.

Çocuk yüzme bonesi eğitim sırasında temel gereçlerden biridir. Aynı zamanda çocuk yüzme paleti ve gözlük gibi ürünlere de ihtiyaç vardır. Çocuk yüzme gözlüğü, gözlerde acı ya da tahribat ortaya çıkmaması açısından faydalıdır. Çocuk yüzme yeleği de eğitim amaçlı bir aksesuardır.

Çocuk yüzme kursu eğitimi sırasında ilk olarak havuz kullanım kurallarının miniklere aşılanması gerekir. Havuzun kenarında oturma ve ayak çırpma ile çalışmalara başlanır. İlk olarak suda sırt üstü durma becerisi kazandırılır. Ardından kolların nasıl hareket ettirileceği anlatılır. Kısa mesafe çalışmalar ile suda kalmayı başaran bir minik, ikinci aşamada suya atlamayı öğrenir. Eğitim sırasında havuzun hijyenik bir yapıda olması önemlidir Ebeveynler, mutlaka bu konuya önem vermelidir. Böylece herhangi bir sağlık problemi meydana gelmez.

Çocukları Yüzmeye Teşvik Etmek İçin Kullanılabilecek 7 Yöntem

1. Şişme Havuzlar Kullanın

Minikler, yüzme konusunda bazen tedirginlik yaşayabilir. Bunun en önemli nedeni kendi içlerinde barındırdıkları korkulardır. Ne kadar erken yaşta minik yavrunuzu suya alıştırırsanız işiniz o kadar kolaylaşır. İlk olarak çalışmalara ev tipi çocuk yüzme havuzu ile başlayabilirsiniz. Böylece bebeğiniz suda ayakta durabilme, bazı temel hareketleri yapabilme becerisi edinir. Çocuklar için yüzme havuzu içerisinde ılık su yer almalıdır. Evinizin bahçesinde, balkonunda gözetimli bir şekilde havuz kullanabilirsiniz.

2. Küvet İçerisinde Çalışmalar Yapın

Küvet içerisinde nefes çalışmaları da korkuların yenilmesine katkıda bulunur. Bu tür çalışmalar sırasında minikler asla yalnız bırakılmamalıdır.

3. Çocuklarla Oyunlar Oynayın

Çocuk yüzme oyunları, teşvik etme sürecinde mutlaka tercih edilmelidir. Onunla beraber suda oyunlar oynayabilirsiniz. Anne ve baba denizde, birbirinden biraz uzak mesafede durarak çocuğun arada gidip gelmesini sağlayabilir. Böylece minik yavrunuz ilk hareketleri yapmaya daha istekli olur. Yüzme havuzlarında ya da denizde bir ödül ile teşvik sağlanabilir. Minikler belli bir mesafeden yatay vaziyette ödüle ulaşmaya çalışabilir.

4. Yüzerken Kullanabileceği Gereçler Alın

Çocuk yüzme seti gibi farklı ürünler ile de miniklerin öğrenme sürecine daha istekli olması sağlanır. Örneğin yüzme gözlüğü, çocuk için tam bir macera hissi sağlar.

5. Çocuğunuzu Profesyonel Bir Yüzme Kursuna Gönderin

Aile her ne kadar çocuğu teşvik etmeye çalışsa da yüzme kursu çocuk için daha ideal bir ortam yaratır. Kendi yaşıtları ile bir arada olan minikler, öğrenmeye daha istekli olur. Oyunlarla ve eğlenerek yeni bir spor dalını öğrenmenin keyfini çıkarırlar.

Çocuklar için yüzme kursu araştırması yapanlar özellikle profesyonel eğitmen desteği olmasına dikkat etmelidir. Alanında deneyimli eğitmenler sayesinde güvenli bir ortamda çalışmalar yürütülür. Güler yüzlü eğitmenler, çocukların motivasyonunu artıracak çalışmalar yapar.

6. Minikleri Zorlamaktan ve Onları Azarlamaktan Kaçının

Eğitim ve teşvik sürecinde miniklerin zorlanmaması önemlidir. Aynı zamanda onları azarlamak ve kızmak da doğru değildir. Minikleri motive edecek konuşmalar yapmak da ve ödül vermekte fayda vardır. Çocuk yüzme öğrenme süreci boyunca ebeveynlerin desteğini hissederse daha başarılı olur.

7. Ciddi Su Korkusu Yaşayan Minikler Psikolojik Destek Almalıdır

Suya girmekten ciddi anlamda korkanlar ve hiçbir şekilde suya girmeye yanaşmayan minikler için psikolojik destek gerekebilir. Bu sayede mevcut korkunun altındaki nedenin ne olduğu anlaşılır.

Comments are closed.